Årets vakreste sluttspill

Sesongen ble avsluttet med et forrykende A- og B-sluttspill for alle lagene som var med i årets bedriftsliga, eller Sletterligaen som vi har døpt den. 16 lag med over 115 forskjellige spillere har iløpet av høsten kastet tonnevis med kuler i håp om å innkassere flest mulige poeng. A-sluttspillet som fant sted fredag 13.desember var helt magiskt. Men aller først noen ord om B-sluttspillet 🙂

B-sluttspillet gikk av stabelen fredag 29.november.

5 av 8 lag hadde mulighet til å være med og kjempe om pokalene. 3 spillere fra hvert lag møttes i de innledende kampene over 1 serie. Det ble gitt ut 1 poeng for seier. Tabellen nedenfor viser veien til semifinale for lagene.

Hias som i alle år har levert gode prestasjoner med bl.a. to 3.plasser i ligaen de to siste sesongene tok seg videre med begge lagene til semifinalespill. Dessverre holdt det ikke helt inn for Hias 2. Det ble bronsefinale mot Forshaugen Allstars som til slutt stakk av med 3.plassen, kun 13 poeng foran Hias 2.

I finalen havnet dermed Hias 1 som måtte bryne seg på Sletterteksan & Herrene på motsatt bane. Med en score på 510 vs 487 tok Sletterteksan & Herrene gull og 1.plass.

Vinnerne av B-sluttspillet – Sletterteksan & Herrene
Hias 1 & Hias 2

Dagen er kommet

Det er fredag, fredag den 13. desember. Klokken er nesten 19 og hallen begynner å fylles med spente spillere.

Nå, akkurat nå, skal de beste i årets sesong spille A-sluttspill !

7 av 8 lag stiller til start. Forventningene er høye, spillerne er spente, pokalene er pusset og banene skinner. Etter litt praktisk info og diskusjoner om lagoppstilling er sluttspillet igang. For en syk kveld det skulle bli !

De første kampene går sin gang. Noen tette, andre med litt mer spenning. Tine slår ASCO med 9 poeng mens Mathisen Drifters spiller 348 og vinner sin kamp mot Alstahaug Kommune. I andre runde får ASCO litt bedre sving på kula og slår Team Strikers med 4 poeng. Fire! Team Strikers som har tatt 2.plass i Sletterligaen i 17/18 og 18/19, mens de vant sin divisjon i høstsesongen 19. Det er en god prestasjon ASCO. Mathisen Drifters spiller 348, men taper sin kamp.

I tredje runde skal vi få oppleve en av de beste kampene denne kvelden. Team Tjukken & Lillemor tar imot Bowling Bænkers. Gøran & Gina vs Marita & Birgitte. Det var jevnt, det var nerver og det var en ulidelig spenning. Skulle Bowling Bænkers slå Team Tjukken & Lillemor, laget som er bygd rundt en av Norges beste bowlere?

180 – 220. Marita har nettopp levert sin tredje strike på rad. Lydnivået er ekstremt! Bænkers er foran med halvspilt kamp. Siste rute. Gøran gjør jobben og leverer X-X-8. Marita treffer 7 og 1. Birgitte treffer 9, den siste står å vagler. Neste kast, hun bommer. Gina har spare i 9. rute. Hun kaster…. 4 kjegler står igjen.

Alle på Bowling Bænkers er nå over 1.85 høy. De er klamme i hendene, pulsen stiger og øynene er trill runde, kan det gå?! Gina er klar. Med en presisjon som hadde gjort en sveitsisk urmaker sjalu slipper hun kula. Den seiler bortover banen. Det bruser i hallen. Alle stirrer på kula. Hvor mange treffer den?? KOM IGJEN! KOM IGJEN! ropes det. Gutta på Team Tjukken & Lillemor har trua og ‘motiverer’ kula med mektige rop. SKRU! SKRU! SKRUUU! Kula nærmer seg…

3, den treffer 3. De håpefulle spillerne på Bowling Bænkers faller sammen i skuffelse, NEEEIII! De har tapt kampen. 348 – 347. Ett Poæng, ETT POÆNG! Dokker vant mæ ETT POÆNG! roper de i kor.

Mathisen Drifters gjør som de har gjort før og spiller 348, denne gangen ender det med seier.

___________________

I femte runde får vi vår eneste uavgjort match. Det er ASCO og Alstahaug Kommune som leverer en liten thriller av en kamp der sluttresultatet blir 337 – 337. Stian hos ASCO får den litt kjedelige splitten 4-7 6-10 på hans nest siste kast. Han kaster

og treffer bare 2.

Stian på Alstahaug Kommune smeller til med 163 i denne kampen som blir hans beste serie i sluttspillet. Andreas og Stian på ASCO leverer også dags beste med 137 og 143. Det blir et halvt poeng til begge lag, noe som skulle vise seg å bli skjebnesvangert for ett av dem.

Siste innledende runde

Vi er kommet til kampen om overlevelse. Nederst på tabellen ligger Bowling Bænkers med 1 poeng. Over de ligger ASCO med 1,5 etter uavgjort kampen mot Alstahaug Kommune.

ASCO har spilt sin siste kamp og er nødt til å se dette fra sidelinjen. Bowling Bænkers må slå Mathisen Drifters for å gå videre.

Kampen er i gang. Mathisen leder ut i de første rutene. Det står 180 – 147 midtveis. Så begynner han. Strike! Strike! Strike! Det hyles og ropes. Det danses, klemmes og håndflater klaskes mot hverandre i stor fart. Stillingen er 239 – 225. Strike igjen. Hadde ikke bowlinghallen vært av betong hadde taket tatt av og landet i Alstenfjorden. Men hvem er denne karen som til de grader leverer varene? Svein Arne heter han, mannen i blått og kapteinen på Bowling Bænkers. Han slutter ikke før han har 5 – FEM – strike på rad og bringer Bænkers opp i ledelse med siffrene 320 – 335. Siste rute. Camilla og Svein Arne mislykkes, det blir bare 7 – 2 på de begge. Sander på Mathisen har funnet formen og avslutter sin serie med X – 9 – /. Jan Håkon treffer 6 på sitt første siste kast og om ikke dette hadde skjedd tror vi ikke selveste Quentin Tarantino kunne skrevet fortsettelsen bedre.

Jan Håkon har nå nøyaktig de samme kjeglene igjen som Gina hadde i kampen mot Bowling Bænkers. Dere husker sikkert den, stemmer. De tapte med ett poeng. Sparer Jan Håkon nå er Bænkers ute. 1…2…3…4 steg og Jan Håkon slipper kula, den sklir bortover banen med en fin rotasjon og nærmer seg kjeglene fort….

3, kula treffer 3. Bowling Bænkers er videre til kvartfinale på bekostning av ASCO. Hadde taket havnet i Alstenfjorden i sted kunne vi nå gått opp Trænstaven i regn uten å bli våt. For en stemning. For en glede. For en entusiasme, latter og smil. Dette var fortjent Bænkers, dette var virkelig fortjent !

Kvartfinale

Tine ryker ut med kun 16 poengs margin i kampen mot Alstahaug Kommune. Team Strikers slår ut Mathisen Drifters. Team Tjukken & Lillemor slår Bowling Bænkers. 3 av 4 lag er klare til semifinale. 4. og siste plassen gikk til det laget med høyest score av de som tapte kvartfinalene. Sagaen fortsetter – Bowling Bænkers er videre til semi.

Semifinale

To ekstremt tette kamper der ledelsen veksler frem og tilbake hele tiden. Tom på Alstahaug Kommune striker 4 gang på rad i slutten av sin serie og stopper ikke før han har 199 på tavla. Dessverre holder det ikke og de må se seg slått med 7 poeng av Gina, Gøran og Aleksander på Team Tjukken & Lillemor. I den andre semifinalen starter Svein Arne på Bænkers med 4 strike. 187 blir hans endelige score og når Anne-Berit bommer på siste kjegla i 10. rute øyner de blå et håp om finaleplass.

Bowling Bænkers er i FINALEN

I bronsefinalen mellom Team Strikers og Alstahaug Kommune avgjøres kampen av Tom sin glimrende 216 serie. En serie som ikke bare ga hans lag Alstahaug Kommune 3.plassen, men også pokalen for beste mannlige spiller denne kvelden.

Finalen ble også avgjort av en manns prestasjon. Aleksander som denne kvelden bare hadde hatt en serie under 200 tok ansvar og bowlet finfine 244. Det holdt til seier, gull og den største pokalen.

1.plass Team Tjukken & Lillemor 
2.plass Bowling Bænkers
3.plass Alstahaug Kommune
Beste herre: Tom - Alstahaug Kommune
Beste dame: Camilla - Bowling Bænkers

Vi gratulerer alle vinnere og takker for en ellevill kveld vi kommer til å huske i lang lang tid.

Legg igjen en kommentar